TRASEUL VALEA MARII

Distanta: 7 km si 300 metri diferenta de nivel
Categoria: Trailrunning, usor
Start: Ora 10:00 de la Cheile Butii
Timp limită final: 2 ore
Teren: 500 m asfalt, 5 km forestier, 1,5 km poteca de munte
Puncte de susținere: 4 puncte de susținere (1 de alimentare la final, 3 de orientare)
Marcaj: banda de semnalizare Intersport
Experienta montana: nu este necesara

Am realizat pentru dumneavoastră o hartă interactivă, care să vă permită o cât mai bună întelegere și însușire a traseului de concurs:

  • Puteți exporta track-ul în ce format doriți, tot ce trebuie să faceți este să bifați tipul de fișier dori și apoi să dați click pe butonul ”Ok”.
  • Puteți observa profilul traseului în partea stângă a hărții, iar plimbând cursorul pe profil veți vedea altitudinea și distanța pe track-ul cursei.
  • Pentru a vizualiza traseul in Google Maps – click pe More și apoi click pe Google Maps.
  • Pentru borne kilometrice – bifați butonul ”kilometre”.
  • Aveți posibilitatea de a da ”zoom”, dar și de a schimba tipul afișării hărții (layers). Pentru a schimba layerul, dați click pe iconița de Layer.
  • Pentru informații complete legate de hartă și profil dați click pe butonul ”Details”.
  • În colțul din dreapta-sus al paginii puteți observa un QR Code, pe care vă invităm să îl scanați folosind aplicația telefonului dumneavoastră pentru a avea harta și pe telefon.

Descriere traseu:

Traseul Valea Marii este un traseu usor de drumetie, recomandat tuturor iubitorilor de munte si de miscare in natura, indeosebi incepatorilor/familiilor cu copii aflati in cautarea relaxarii.

Traseul este o bucla de 7 km si aproape 300 m diferenta de nivel, iar inceputul lui este comun cu cel al Traseelor Custura/Buta pe o distanta de 1 km pana la drumul asfaltat. Aici, participantii de la cursa Valea Marii cotesc la stanga in directia Uricani, apoi dupa inca 500 m fac din nou stanga, intrand pe drumul forestier care duce la cabana Buta.

Urmeaza o urcare domoala prin padure pe forestier, se continua cu o usoara coborare, ca intr-un peisaj de basm, pana la o intersectie unde veti gasi un punct de orientare.

Veti ajunge imediat la superba poiana de la Fanate (alt punct de orientare), apoi pe poteca marcata ce coboara pana la cabana Cheile Butii (Finish, punct de revitalizare) unde spectatorii si prietenii va asteapta cu aplauze.

Traseul Valea Marii poate fi parcurs la pas usor in aproximativ 2 ore.

 

Translate »