REGULAMENT

  • ÎNAINTE de a va înscrie online la eveniment, vă rugăm să citiți cu multă atenție acest Regulament si celelalte secțiuni ale paginii oficiale retezat.skyrace.ro!
  • Prin ÎNSCRIEREA la această competiție concurenții acceptă automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine în contradicție sau contravine regulamentului nu va fi luată în considerare.
  • Organizatorul “Sport La Orice Varsta” este o asociatie nonprofit, fară activitate economică, fără scop comercial/lucrativ și fară angajați, iar concursul Retezat SkyRace Intersport nu este un produs sau serviciu oferit contracost, ci este o manifestare sportivă pentru amatori/profesioniști a carei organizare și desfășurare este posibilă datorită exclusiv contribuțiilor de participare ale concurenților, contribuțiilor sponsorilor/partenerilor de organizare precum și datorită pasiunii noastre pentru mișcarea în natură, a muncii în afara joburilor permanente și a dedicației voluntarilor noștri.

Retezat SkyRace Intersport este o competiție de skyrunning care se desfășoară in muntii Retezatului Mic din Parcul National Retezat.


Trasee:

- Traseul Custura : foarte dificil, are 28 km lungime si 2300 m diferenta de nivel, se adreseaza doar sportivilor, celor foarte bine pregatiti fizic si mental, cu experienta alpina consistenta si abilitati exersate de orientare, celor carora le place provocarea extrema sau celor care vor sa-si testeze limitele.

Timp limita intermediar 1 la Poiana Plesa, 6km/700m: 1 ora 45 minute.

Timp limita intermediar 2 la Cabana Buta, 13km/1300m: 4 ore.

Timp limita de parcurgere a traseului 8 ore.


- Traseul Buta : dificil, are 23 km lungime si 1400 m diferenta de nivel, se adreseaza sportivilor, celor bine pregatiti fizic si mental, cu experienta alpina si abilitati de orientare, celor carora le place provocarea sau celor care vor sa-si testeze limitele.

Timp limita intermediar la Poiana Plesa, 6km/700m: 1 ora 45 minute.

Timp limita de parcurgere a traseului 6 ore.


- Traseul Valea Marii: usor, are 7 km lungime si 300 m diferenta de nivel, este recomandat alergătorilor mai puțin experimentați care doresc să se acomodeze cu concursurile de tip outdoor, iubitorilor de trekking si familiilor cu copii.

Timp limita de parcurgere a traseului 2 ore.


Pe Trasee se vor găsi puncte de susținere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile și vor trebui să fie parcurse în ordinea crescatoare a numărului lor.


Cine participă?

- Traseele Custura si Buta sunt destinate celor care au împlinit vârsta de 18 ani si sunt apți din punct de vedere medical, fizic si mental să susțină acest tip de efort.

- Excepție pot face juniorii legitimați la cluburi sportive care au dovedit reale calități atletice și pentru care este necesar acordul părinților/tutorelui, scris și semnat pe formularul de înscriere/declarația de responsabilitate, care să ateste că aceștia cunosc condițiile și regulile competiției și sunt de acord cu înscrierea și participarea tânărului la concurs.


Locuri disponibile:

- 1000 cumulat la toate traseele.

Înscrierea:

- Înscrierea la Retezat SkyRace Intersport 2017 se face fie completând formularul on-line din secțiunea Înscriere fie completand formularul tipizat disponibil în zona de validare, la fața locului.

-Înainte de a vă înscrie online asigurați-vă că ați citit cu atenție informațiile tehnice care prezintă descrierea traseelor și asigurați-vă că alegeți traseul de parcurs care se potriveste cel mai bine pregatirii dumneavoastra sportive pentru ca nu este permisă schimbarea ulterioară a participării la un alt traseu. Vă stăm la dispoziție oricând cu sfaturi privind alegerea traseului potrivit pe contact@sportlaoricevarsta.ro sau pe pagina noastră de Facebook: Retezat SkyRace.

Modificarea traseului de catre organizatori sau anularea cursei:

-Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseele de concurs sau chiar de a anula/amana cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete). De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi. Amanarea competitiei se poate face numai pentru ziua de duminica 19 iunie 2016.

Oprirea / retragerea din cursa:

Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
- s-a accidentat după start;
- starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;
- în cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.
Retragerea din cursă va fi confirmată de către concurenti prin semnarea fișei de concurs și depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Penalizări/descalificare:

- Aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, va fi strict monitorizată de voluntari/arbitri de traseu și duce imediat la DESCALIFICARE;
- Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare;
- Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu – descalificare;
- Nerespectarea regulilor competiției – descalificare;
- Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane – descalificare;
- Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;
Contribuția de participare nu se va înapoia în cazul descalificării.

Siguranță:

- Pe toată durata concursului circulația rutieră va fi total restricționată în zona urbană, dar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece mașini, biciclete, turiști sau se pot întâlni animale.

- Orice accident în care sunt implicați participanții de la Retezat SkyRace Intersport, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicați în accident.

- Participanții sunt direct responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorul nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care participantul se accidentează sau se rănește. Va exista în zona de start/finish o ambulanță cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie.

- Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului.

Contribuția dumneavoastră de participare presupune urmatoarele beneficii:

- Kitul de concurs: număr personalizat, tricou tehnic personalizat INTERSPORT, Extreme Gel Gold Nutrition, alte materiale. În unele cazuri, mărimea tricoului poate diferi de cea bifată de participanți în formularul online de înscriere;
- Cronometrare individuală, tabelă electronica, videofinish individual;
- Puncte de susținere pe traseele Custura si Buta unde se va putea consuma apă, băutură energizantă, fructe etc.;
- Revitalizare în zona de Start/Sosire;
- Clasament online și diplomă electronică;
- Medalie de finisher pentru toti cei care termina cursele în timpul indicat;
- Ambulanță;
- Premii în bani, în echipament sportiv sau vouchere;
- Extrageri de premii surpriză pentru toți participanții si voluntarii evenimentului Retezat SkyRace Intersport;
- foto cu fotografii ale fiecarui participant;
- Sistem de sonorizare și prezentator eveniment DJ Cătălin Sănătescu;
- O portie de tochitura si degustare de vinuri din Podgoria Corcova Roy & Damboviceanu, dupa concurs;
- Concert Madicine Band sambata seara, dupa festivitatea de premiere;
- Alte beneficii care vor fi anunțate pe pagina de Facebook a competiției.

Atenție!
- Excepție fac cei care se înscriu la fața locului, aceștia vor primi în kit doar numărul de concurs, toate celelalte beneficii rămânând neschimbate.


-Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați participarea la cursă vă rugăm să anunțați acest lucru la contact@sportlaoricevarsta.ro , resursele noastre vor fi folosite mai eficient.

-Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi.

-Totuși, aveți posibilitatea de a transfera locul altei persoane, trimițând un email de solicitare la contact@sportlaoricevarsta.ro până pe data de 9 iunie 2017, ora 12.00. Sarcina de a găsi persoana către care veti face transferul intra în sarcina dumneavoastra.

După 9 iunie 2017 nici un fel de modificare nu va mai fi acceptată din motive organizatorice.

Traseul Custura

- Masculin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Feminin: sub 35 ani, peste 35 ani

- Salvamont/Jandarmerie Montană

- Open General Masculin și Feminin

Traseul Buta

-Open General Masculin si Feminin

Traseul Valea Marii

-Open General Masculin si Feminin

- Încălțări cu profil sportiv (pantof alergare montană, obligatoriu);

- Windstopper (obligatoriu în caz de vreme rea);

- Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz de vreme rea);

- Bentiță/căciulă/șapcă (recomandat);

- Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu);

- Borsetă sau rucsac pentru hidratare (recomandat);

-Bete de trekking (recomandat);

În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus.

Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul sau la descalificare, în cazul în care se observă pe traseu, de către arbitri/voluntari!

Despre organizarea evenimentului:

- Declaratia de responsabilitate trebuie descărcată înainte, printată, completată de fiecare participant si înmanata Organizatorilor la ridicarea kitului;

- Revizuirea listei de participanți și validarea lor se va face în data de 16 iunie 2017 între orele 16:00-23:00 și/sau pe 17 iunie 2017 între orele 07:00 - 08:00;

- Organizatorul poate acorda oricand wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste cele 1000 de locuri disponibile;

- După 09.06.2017 nu se mai fac înscrieri online, pe mail sau prin telefon și nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vină la concurs;

- Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia accepta implicit ca materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului, a Vaii Jiului și a Parcului National Retezat. Există posibilitatea ca fotografii noștri oficiali să nu-i poată prinde în cadru pe toți participanții, vom compensa aceasta cu multe linkuri ale celorlalți fotografi;

- Fotografiile si rezultatele de la Retezat SkyRace Intersport reprezinta documente cu caracter public si pot fi folosite in demersuri statistice, jurnalistice, de cercetare fara acordul prealabil al participantilor;

- Toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicarii kitului și să înmâneze organizatorului declarația de responsabilitate (completată și semnată anterior). Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia;

- Noutățile despre cursă le vom posta pe paginile noastre de Facebook, așadar vă invităm să fiți la curent cu toate informațiile dând un Like paginii Sport La Orice Varsta și paginii Retezat SkyRace Intersport. În săptămâna anterioară desfășurării cursei toți participanții cu adresa de email valida vor primi prin poșta electronică tot ceea ce trebuie sa știe despre concurs;

- Participanții/voluntarii care câstigă premii la extragere și nu sunt prezenți pierd premiile, la fel și câștigătorii curselor care nu participă la festivitatea de premiere (indiferent dacă premiul este în bani sau vouchere).


Despre competiția sportivă:

- Ședința tehnică va avea loc în data de 16 iunie 2017 la ora 20:00. Vă recomandăm să participați și să acordați atenție ședinței tehnice, în cadrul ei se vor comunica toate informațiile necesare participării în bune condiții la Retezat SkyRace Intersport;

- Startul va avea loc în data de 17 iunie 2017 la ora 9:00 pentru Traseul Custura si la ora 10:00 pentru Traseul Buta si Valea Marii;

- Organizatorii pot refuza participarea la cursa a celor insuficient pregătiți din punct de vedere sportiv, a celor pe care îi consideră a nu avea experiență potrivită traseului la care au ales sa participe, a celor fără echipament obligatoriu la start;

- Numărul de concurs trebuie să fie atașat în fața și în mod obligatoriu trebuie sa fie vizibil pe toată perioada concursului. Pierderea numărului de concurs duce la descalificare;

- Cronometrajul se va face individual, iar clasamentele vor fi disponibile imediat după concurs și în zilele următoare cursei. Dacă doi concurenți ajung în același timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celălalt pentru locul x+1;

- Ajutorul din exterior (alimente, energizante, bețe, haine, etc.) este permis doar în punctele de revitalizare de pe traseu;

- Sunt permise scurtăturile făcute pe o distanță mai mică de 15 m doar în cazul în care s-a creat ambuteiaj. Altfel, cel care va fi observat scurtând traseul marcat de organizatori va primi o penalizare de 3 minute la fiecare scurtătura făcută;

- Deși toate traseele vor fi marcate foarte bine cu bandă de semnalizare vă rugăm ca în cazul în care nu mai vedeti timp de cateva minute banda să vă întoarceți la ultimul marcaj văzut și să continuati de acolo;

- Orice concurent nemulțumit cu privire la poziția din clasament poate face dupa înstiințarea verbală a organizatorilor și contestație în scris (plătind suma de 200 de lei) până sâmbată 17.06.2016 ora 17.00, decizia care se va da de către organizatori (pe loc sau in săptamâna următoare cursei) fiind definitivă și de necontestat;


Despre contribuția de participare:

- Validarea plății contribuției de participare trebuie sa apară în tabelul de participanți în maxim 3 zile lucratoare de la efectuarea plății, în caz contrar va rugăm să ne trimiteti o atenționare la contact@sportlaoricevarsta.ro;

- Dacă doriți decontarea contribuției de participare pe persoana juridică, vă rugăm să ne trimițeti ÎNAINTE de a face orice plată datele complete de facturare la contact@sportlaoricevarsta.ro, noi o sa vă trimitem tot pe email factura scanată pe baza căreia trebuie sa faceți viramentul din contul respectivei persoane juridice, iar originalul il veți primi la concurs. Atenție, dacă faceți plata din contul personal nu mai emitem ulterior factură pe o persoana juridică.


Despre kitul de participare:

- Kitul de participare se ridică doar personal pe 16 și 17 iunie 2017 de către participantul înscris online, pe baza unui act de identitate și al înmânării declarației de participare la eveniment completate și semnate;

- Nu trimitem kitul prin poștă și nu comercializăm kituri;

- Dacă, la sfarșitul cursei, vor rămane pachete de start neridicate de concurenți acestea vor fi împarțite în ordine celor înscriși la fața locului care nu au avut kitul complet, iar apoi voluntarilor concursului.

- Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice înscrierea și participarea la competiție a sportivilor care au fost depistați pozitiv de către Agenția Națională Anti-Doping sau de oricare altă instituție anti-doping acreditată și apoi au fost sancționați, chiar dacă aceștia au terminat perioada de suspendare;

- Sportivii care au beneficiat de recompense financiare și care vor fi depistați pozitiv și apoi suspendați de către orice instituție anti-doping acreditată în următoarele șase luni de la finalul cursei se angajează să returneze premiile oferite pentru rezultatul obținut.

- Înainte de a veni la Retezat SkyRace Intersport 2017, fiecare participant trebuie să printeze și să completeze Declarația de participare pe propria răspundere. Pentru a ridica kitul Retezat SkyRace Intersport 2017 trebuie să înmânați organizatorilor Declarația de participare pe propria raspundere (completată anterior și semnată) și să prezentați un act de identitate.

- Prin Înscrierea la Retezat SkyRace Intersport participanții acceptă automat și implicit că au citit cu atenție și au înteles pe deplin prezentul Regulament și toate celelalte informații de pe site-ul oficial retezat.skyrace.ro, sunt de acord în totalitate cu acestea, precum sunt de acord să nu aibe solicitări care sa contravină sau sa intre în contradictie cu dispozitiile prezentului Regulament sau a celorlaltor informații prezentate pe site.

- Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor de pe site-ul retezat.skyrace.ro nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație, recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor Retezat SkyRace Intersport, iar participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informatiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment.

-Absenta participantilor de la sedinta tehnica din data de 16.06.2017 ora 20.00 poate duce la necunoasterea unor informatii vitale care pot afecta negativ participarea la concurs. Va rugam insistent sa aflati cele comunicate de noi intrebandu-i pe ceilalti concurenti sau pe organizatori.

Translate »